Sosiaalipedagoginen hevostoiminta / Green care

Yleinen hevoskeskustelu, jolle ei löydy omaa aluetta.

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta / Green care

ViestiKirjoittaja AnneH » 02 Syys 2012 09:41

Löytyiskö keskustelua aiheesta :D
Itseäni hyvinkin kiinnostava aihe!

Koulutusta ei tänne sen enempää ole, mutta jonkinlainen toiminta ponien ja lasten kanssa tavoitteena ^jesh^
Avatar
AnneH
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3313
Liittynyt: 03 Heinä 2011 09:51

Re: Sosiaalipedagoginen hevostoiminta / Green care

ViestiKirjoittaja Katja » 02 Syys 2012 23:05

No on todella kiinnostava aihe!
Mä en muuten edes tiennyt että tollainen koulutuskin on olemassa. Voisin jopa kuvitella joskus hakevani tollaiseen koulutukseen. Haaveissa kun olisi oma pieni talli, jossa erityisesti erityisryhmät, kuten kehitysvammaiset jne. voisivat harrastaa, mutta miksipä ei muutkin.

Musta olis mielettömän hienoa, että tää kuntoutusmenetelmä yleistyisi.
Katja
Valvoja
 
Viestit: 3030
Liittynyt: 21 Heinä 2011 20:58

Re: Sosiaalipedagoginen hevostoiminta / Green care

ViestiKirjoittaja villavilla » 04 Syys 2012 09:02

Minä (ja Koo:kin varmaan) ollaan menossa Tällaseen koulutukseen. Tosin nyt kun tuo ohjelma on julkaistu, niin siinä ei oo erikseen koiraosiota mainittu, joka ois minulle ollut se kiinnostavin. Mut noi ProAgrian kurssit on olleet tosi hyviä aikasemmin, siksi ollaan tuonne suuntaamassa.
villavilla
 
Viestit: 17
Liittynyt: 11 Loka 2011 20:02

Re: Sosiaalipedagoginen hevostoiminta / Green care

ViestiKirjoittaja AnneH » 04 Syys 2012 18:59

^ voi vitsit, olispa keskemmälläkin Suomea tuollainen tilaisuus ^jesh^

Mä taas haluaisin tuollaista toimintaa ihan niille pienimmille lapsille, alkaen ihan 2-3-vuotiaasta. Ponikerhoa ja sen suuntaista toimintaa, ratsastusta, kärryajelua, hevosten hoitamista ruokkimista jne. Meillä on jo nyt sopiva ponikalusto, vuohia, kanoja, kissoja, marsuja, kaneja, koiria.. mitkä kaikki sopisi sellaiseen toimintaan missä lapset pääsee ihan oikeasti hoitamaan elämiä.
Kullanarvoisia on sellaiset ponit joiden naama ei ole koskaan nutturalla ja ei tarvitse pelätä kiukutteluja.
Avatar
AnneH
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3313
Liittynyt: 03 Heinä 2011 09:51

Re: Sosiaalipedagoginen hevostoiminta / Green care

ViestiKirjoittaja SannaS » 04 Syys 2012 22:03

Onpa muuten tosi mielenkiintoinen kurssi tuo Villavillan linkittämä! VAu! Kertokaapa kokemuksia sitten miten meni ja mikä oli paras anti
Avatar
SannaS
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3102
Liittynyt: 02 Heinä 2011 12:38

Re: Sosiaalipedagoginen hevostoiminta / Green care

ViestiKirjoittaja Katja » 04 Syys 2012 22:46

SannaS kirjoitti:Onpa muuten tosi mielenkiintoinen kurssi tuo Villavillan linkittämä! VAu! Kertokaapa kokemuksia sitten miten meni ja mikä oli paras anti

Totta

Tulispa tollaisia kursseja meidänkin nurkille
Katja
Valvoja
 
Viestit: 3030
Liittynyt: 21 Heinä 2011 20:58

Re: Sosiaalipedagoginen hevostoiminta / Green care

ViestiKirjoittaja koo » 05 Syys 2012 17:46

Kerrankin näin päin, normaalisti kaikki kiva on siellä etelämmässä. ;) Tullaan toki jakamaan kokemukset tänne!
koo
 
Viestit: 176
Liittynyt: 06 Syys 2011 20:22

Re: Sosiaalipedagoginen hevostoiminta / Green care

ViestiKirjoittaja koo » 13 Kesä 2013 13:04

Ei päästykään tuolle aiemmalle kurssille, mutta tämä viikonloppu meneekin taas näissä merkeissä. Ja mikä parasta, me mennään ponnyn kanssa ihan demohevos-omistajapariksi lauantain kurssille! Miten siistiä, ootan NIIIIIN innolla! (ja kauhulla, poni kuitenkin näyttää keskisormea eikä ala millekään...)
koo
 
Viestit: 176
Liittynyt: 06 Syys 2011 20:22

Re: Sosiaalipedagoginen hevostoiminta / Green care

ViestiKirjoittaja villavilla » 14 Kesä 2013 20:23

Oltiinhan me tuolla kurssilla, mikä aiemmin linkitettiin se oli se Muhoksen juttu, missä oli se lammasfarmarikin. Muttei päästy sille Easel Horse Training -kurssille joulukuussa ja sille ollaan nyt huomenna menossa ja sinne lähtee ponikin demoileen! Huippua! Toivotaan todella, että pouni on yhteistyöhaluinen, viime aikoina se on kyllä osoittanut omaa tahtoaan tavallista enemmän. Koo pääsee sunnuntainakin kattoon tuota kurssia, kun minä sen sijaan vien pari koiraa näyttelyyn.

Tuo Easel Horse Training on siis hevosten käsittely "suuntaus" kun taas tuolla Green Care -kurssilla / seminaarissa syksyllä käsiteltiin mm. sitä, miten hevosystävällisesti Easelin systeemeillä voidaan tehdä sosiaalipedagogista hevostoimintaa. Mm annetaan hevosen itse päättää ketä hoidettavaa ihmistä se missäkin vaiheessa lähestyy. Esim joku pikkuvaras oli ohjaajalle valehdellut, ettei ollut näpistellyt aikoihin, mutta ohjaaja oli vähän epäillyt, ettei varas ihan totta puhunut, kun hoidossa apuna ollut heponen ei lähestynyt hoidettavaa. Viimein tää hoidettava oli tunnustanut ohjaajalle, että on ihan pikkujuttuja näpistellyt ja heti hevonen oli tullut luokse. Siis hepo oli ollut aitauksessa vapaana ja hoidettava ja ohjaaja samassa paikassa. Eli hevosen ehdoilla oli menty ja sen vaistoilla edetty ja vaistoihin luotettu.

Joo, jonkin verran on oppia tullut näistä asioista useamman seminaarin kautta ja ihan pikakokeilun keväällä töissä teinkin, kun sain ottaa koirista yhden yhden oppitunnin ajaksi kakkosluokkalaisten kanssa puuhastelemaan. Minun periaatteni oli, että luokkahuoneessa kun ollaan, koira saa olla vapaana ja itse "tutkia" kenen luokse se menee ja missä tahdissa. Tämä toimi kyllä kivasti, tuo koira on niin täysjärkinen. Harmi vaan, että harva koulu on niin avaramielinen, että sallisi koulukoiran jatkuvan/säännöllisen läsnäolon, kun asiasta kuitenkin on olemassa ihan tutkittua tietoa, että auttaa vilkkaampia lapsia rauhoittumaan, parantaa oppimistuloksia jne. Tämä nyt oli vähän OT hevosmaailmaan, mutta ehkä ei haittaa :)

Tuosta sosiaalipedagogisesta hevostoiminnastahan on ihan koulutustakin. Tuolla kurssilla, missä me käytiin syksyllä, sitä käsiteltiin lähinnä kuntoutumismuotona, jolloin sillä ihmisellä, joka sitä harjoittaa tulee olla jokin alalle sopiva koulutus (tai riippuu varmaan kuntouttamisen syystä, mutta esimerkiksi jos kyseessä on mielenterveysongelmat). Sen sijaan, jos tätä tehdään esim syrjäytymisen ehkäisemiseksi, "oikeaa" koulutusta ei välttämättä tarvita (eikä vaadita), vaan tavoitteena on esim tarjota syrjäytymisvaarassa olevalle nuorelle harrastus, turvallinen aikuinen / tukihenkilö sekä viiteryhmä, johon tuntee olevansa tervetullut ja tärkeä jne.
villavilla
 
Viestit: 17
Liittynyt: 11 Loka 2011 20:02


Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa

cron