Mikä on nolointa mitä sulle on tapahtunut hevosten kanssa?

Yleinen hevoskeskustelu, jolle ei löydy omaa aluetta.

Mikä on nolointa mitä sulle on tapahtunut hevosten kanssa?

ViestiKirjoittaja Nolo-nelli » 13 Helmi 2013 03:23

Nousi mieleen vanhoja mokauksia lapsuudesta ja nuoruudesta. Tässä niistä yksi.

Hoisin 13-vuotiaana 4-v suokkitammaa joka oli opetettu ajolle ja hieman ratsastettukin, siitä me hoitajat pidimme huolen. No, eräänä kertana kun tulimme ratsastuslenkiltä, näimme että auto oli ojassa, se oli sellainen tosi iso pakettiauto. Saimme kuningasidean että koska meillä oli suomenhevonen, niin vetäähän se auton ylös. :idea:
Hevosella oli satula ja ravisuoitset, joissa kuolaimissa ohjina oli kaksi paksua riimunnarua. sen verranymmärsimme, että hevonen ei voi vetää ilmanjonkinnäköistä rintaremmiä, joten otimme riimunnarut irti kuolaimista ja teimme niistä satulaan kiinnitettävän rintaremmin. Seurauksena luonnollisesti oli, että hevosella ei ollut lainkaan ohjia. *nolo*

Noh, onneksi ( :?: ) autossa oli vetoköysi jonka kiinnitimme satulan takana olevaan häntäremmirenkaaseen ja aloimme kannustaa hevosta vetämään. Ensin se oli ihmeissään kun naru vain kiristyi (kuten sellainen joustava vetoköysi tekee) mutta kun se huomasi ettei pääsekään eteenpäin, ja satula veti sitä taaksepäin, niin tokihan se repi itsensä irti moisesta virityksestä. (sanomattakin lienee selvää että suomenhevonen tekee aika äkkiä selvää jälkeä tuollaisten rimpulavehkeitten kanssa...) Talli oli onneksi lähellä ja hevonen juoksi sinne. Meitä tyttöjä hävetti niin paljon ettemme meinanneet kehdata mennä tallille, mutta pakkohan se oli mennä katsomaan että hevonen oli kunnossa. Tallinpitäjät hiaman nostelivat kulmiaan kun kuulivat miksi hevonen tuli tallille "rintaremmin" kanssa, ilman ohjia ja vetonaru satulassa roikkuen. :oops:

Hevonen selvisi säikähdyksellä mutta kyllä meitä hävetti.


Tymnelultut on tönäissyt viestiketjua viimeksi klo 13 Helmi 2013 03:23
Nolo-nelli
 

Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron