Marsut

Onko sinulla kotitarvekanoja tai lemmikkivuohia, akvaariota tai marsuja? Täältä löydät muut lemmikki- ja hyötyeläinten omistajat

Marsut

ViestiKirjoittaja hoo » 15 Heinä 2012 08:34

Meille muuttaa pari marsutyttöä *ihQua*
Todella pitkään joutui etsimän kahta tyttöä, kumma juttu. Tuntui ettei kellään ole ja jos on niin poikia vaan..
hoo
 

Re: Marsut

ViestiKirjoittaja manu » 16 Heinä 2012 21:11

Kivaa! Mitä marsut sitten tarvii, häkin ja puruja ja viljaa? Tarviiko nejotain vitamiinejä?
manu
 

Re: Marsut

ViestiKirjoittaja Katja » 16 Heinä 2012 22:13

Marsut on ihania *heart* mulla oli aikoinaan poikamarsu. Sain sen muistaakseni ollessani 13 v. ja se eli yli 8- vuotiaaksi.

Noista vitamiineista, marsu tarvitsee ehdottomasti c- vitamiinia. Eli vaikka syöttäisi c- vitamiinipitoista ruokaa, niin kannattaa antaa silti vitamiinilisää. Mä laitoin juomaveteen apteekista ostettavaa askorbiinihappoa, mutta nykyään taitaa olla saatavilla myös ihan marsuille tarkoitettuja vitamiinirakeita ym.

Mun marsulla oli häkki, kuivikkeena puruja ja ruokana hyvälaatuista heinää, marsun siemensekoitusta ja paljon vihanneksia, kuten kurkkua, salaattia, porkkanaa ja kesällä tietysti ruohoa. Marsun pitää päästä sieltä häkistä juoksentelemaan ja leikkimään. Kömpelönoloinen marsu on loppujen lopuksi varsin vauhdikas ja hauska otus *heart*

Kynnet pitää muistaa leikata säännöllisesti. siihen mä käytin ihan tavallista pientä kynsileikkuria. Mun marsu tykkäsi myös kylvyistä ja siitä kun kuivasin sen hiustenkuivaajalla :D

Voi apua kun mulla tulee niin ikävä sitä otusta kun näitä kirjoittelen *heart* *heart* *surkea*
Katja
Valvoja
 
Viestit: 3030
Liittynyt: 21 Heinä 2011 20:58

Re: Marsut

ViestiKirjoittaja AnneH » 08 Elo 2012 15:12

Meillä on pikkuinen poikamarsu *heart*
Juu heinä on marsun perusravintoa, ilman pellettejä pärjää ihan hyvin ja nimenomaan vihanneksia - ei hedelmiä. C-vitamiinilisääkään ei tarvitse nykysuositusten mukaan jos saa muusta ravinnosta riittävästi sitä. Viihtyy mieluummin viileässä kuin lämpimässä, mutta vetoa ei kestä.

Ehdottomasti laumaeläin ja meilläkin hakusessa lisää noita ^jesh^ Tuntuvat vaan olevan kiven alla nuo lyhytkarvaiset..
Avatar
AnneH
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3313
Liittynyt: 03 Heinä 2011 09:51

Re: Marsut

ViestiKirjoittaja villavilla » 04 Syys 2012 09:29

Hehee, Koo ei olekaan ehtinyt tähän vielä reagoida ;)

Meillä on kolme poikanorsuliinia! Muuttivat meille aika ex-tempore sunnuntaina. Meillä on sellanen kaveri, jonka luona ei kannata käydä: edellisellä kerralla tarttu mukaan yksi koira, nyt kolme marsua ^hehhee^

Noi marsut on kyllä ihan älyttömän symppiksiä! Minä voin istua tuntitolkulla Koo:n huoneessa niitä tuijottamassa. Nämä on vaan yhtä lukuunottamatta vielä melko arkoja / varovaisia, mutta kyllä se siitä. Tällä hetkellä asuvat vielä häkissä, mutta tarkoitus on tehdä jotain suurempaa, mutta koiravarmaa niille. Parille metalliselle lapsiportille olis esim käyttöä, jos sattuu, että joltakulta löytyy...

AnneH: vieläkö oot vailla laumanlisäystä? Laita Koo:lle yksäriä (se varmaan käy täällä useammin kuin minä), mahdollisesti tolla kaverilla voi noita poikia vielä olla, minä en oo tilanteesta varma enkä kyllä tiedä karvanlaadustakaan mitään (värit sentään saatiin eilen meidän otuksille määriteltyä). Kaveri asuu Päijät-Hämeessä.
villavilla
 
Viestit: 17
Liittynyt: 11 Loka 2011 20:02

Re: Marsut

ViestiKirjoittaja koo » 04 Syys 2012 18:03

Selfejä lienevät kaikki loputkin urokset, kuten nämä minunkin kuikut. :) Viikonloppuna oli vielä viisi 1-3v jätkää vailla uutta majapaikkaa, vaan tuon ikäisen jos yhdistää jo aiempaan/piin uroksiin, niin ei toimeentuleminen (ainakaan pienemmänpuoleisessa aitauksessa/häkissä) ole taattua. Tokikin jos tarkoituksena/mahdollisuus on pitää erikseen.

Mutta tosi jänniä otuksia tosiaan, ja verrattuna esim. gerbiileihin & hamstereihin joita meillä aiemmin on ollut, niin huomattavasti helpompia käsitellä! Gerbiilin/hamsun kun otat vähän käsiteltynä, et saa siitä kesyä oikeastaan millään. Noita pikkukuikkuja ainakaan ei oltu käsitelty juurikaan ennen meille tuloa -silti niiltä onnistui leikata kynnet, kuin myös vesipesu & föönaus! Vähän vaan tosiaan minua ainakin ahdistaa tuo tilanpuute -meillä kun on 3 pienenpientä gerbiiliä puolet pienemmässä terrassa, kuin kolme luonnollisestikin isoa marsua. (120cm häkki noilla siis) Asukkeja ei näytä häiritsevän, kinailutkin lienevät kinailtu (tosiaan, otettiin eri laumoista ja laitettiin suoraan pieneen kuljetusboksiin 6-7h ajomatkan ajaksi..) ja toivottavasti elävät nyt sopuisina loppuun saakka. :)
koo
 
Viestit: 176
Liittynyt: 06 Syys 2011 20:22

Re: Marsut

ViestiKirjoittaja AnneH » 05 Syys 2012 11:59

Meillä on nyt kolme mursupoikaa, kaikki suht samaan aikaan syntyneitä. Ihana elo alkoi, kauhea kuikuttelu kun mennään keittiöön rapistelemaan. Vielä nuo mahtuu samaan häkkiin, kohta siirrän 120cm pitkään ja jossain vaiheessa saa mies sitten askarrella isompaa asumusta (se ei vielä tiedä sitä ^hehhee^ ). Noitten pentujen myötä yllärinä tuli miten eloisia ovat itse asiassa, nuo hyppii loikkii pomppii, kiipeävät aika korkeallekkin ja pystyvät hyppäämään aika ylös heinähäkkiin ja siellä sitten möllötetään.
Avatar
AnneH
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3313
Liittynyt: 03 Heinä 2011 09:51

Re: Marsut

ViestiKirjoittaja koo » 07 Loka 2012 15:04

Meillä on nyt vasta marsut kunnolla kotiutuneet, Sméagol eli vanhin kerjää jo herkkuja, Frodo & Bilbo (tämän keväinen + kesäinen) ovat oppineet liikkumaan häkin ja aitauksen välillä + häkin ylätasolle, ja ai että miten ovatkaan reipastuneet!

Sellainen ongelma nyt vaan ilmaantui, että Sn massa on ilmeisesti kasvanut melko kovaa vauhtia, (ja onkin) eikä C-vitamiini ole riittänyt --> on nyt parin päivän ajan laahannut ensin toista takasta, sitten käytti sitäkin, ja nyt molemmat "halvaantuneet". Nyt pojat ovat C-vitamiinikuurilla ja S eristyksissä pienemmässä häkissä aitauksen sisällä + kipulääkityksellä, huomenna soittelemme eläinlääkärille että voiskos tuolle vielä jotain tehdä. Parempaan päin kuitenkin silleesti menossa, että eräänä iltana olin aivan varma, että herätessäni en löydäkkään mursua hengissä, ja nyt se kuitenkin jo syö hyvällä ruokahalulla, kuikuttelee ja on valpas -ainoastaan liikkuminen on hankalaa ja täten lähes olematonta.

Vaan on nuo kamalia sotkemaan! :D Joka päivä lapioin aitauksen puhtaaksi, kahdesti viikossa vessat ja kerran viikossa koko systeemin tyhjennys, imurointi ja luutuaminen.
Pakko vielä heittää pari kuvaa pienistä, eihän haittaa? ;)

Kuva
Bilbo, Sméagol, Frodo
Kuva
Bilbo
Kuva
Sméagol
Kuva
Frodo
koo
 
Viestit: 176
Liittynyt: 06 Syys 2011 20:22

Re: Marsut

ViestiKirjoittaja SannaS » 07 Loka 2012 15:43

Ei tosiaan haittaa kuvat! Ihania pikkuisia ja paranemista sairastavalle *heart*
Avatar
SannaS
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3102
Liittynyt: 02 Heinä 2011 12:38

Re: Marsut

ViestiKirjoittaja AnneH » 08 Loka 2012 18:43

Voi ihania *syd* Pitääpä ottaa omista mursuista kuvat kanssa. Ne kasvaa hyvää vauhtia ^jesh^ Mä käytän juomavedessä joka toinen vedenvaihto c-vit+optivit.
Avatar
AnneH
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3313
Liittynyt: 03 Heinä 2011 09:51

Re: Marsut

ViestiKirjoittaja AnneH » 08 Loka 2012 18:47

Tässä jo 1½kk vanhoja kuvia:

Kuva
Kuva
Avatar
AnneH
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3313
Liittynyt: 03 Heinä 2011 09:51

Re: Marsut

ViestiKirjoittaja koo » 08 Loka 2012 19:10

Vooi, ihania kuikkuja Annellakin! Mäkin haluaisin monivärisen, ja mieluusti rusetillisenkin tm erilaisen karvamuunnoksen omaavan marsun, mutten kyllä tuohon laumaan enää viitsi ketään lisätä -eikä mulla oo tiloja toiselle laumalle. :D Meillä noi sai tähän saakka C-maxia tuoreruokiin päivittäin 1/3 mittaa per nenä, tällä hetkellä saavat 1,5 mittaa sekoitettuna 5ml vettä ja tilkkaan vehnäjauhoja (paksuntaa litkua --> helpompi syöttää) suoraan suuhun, tuo siis jaettuna kolmelle. S alkaa tästä illasta alkaen saamaan lisäksi B-vitskua ja Rescue Remedyä, josko se nyt näillä alkais toipumaan. Aikalailla 6 päivää tuo on sairastellut, ja kauhistuttaa, että saattaa sen parikin viikkoa olla huonossa kunnossa jalat toimimattomina. Ja siihen vielä kuntoutus päälle. Vaan tällasta tämä eläinten kanssa on, ja ihmeen vähillä ollaan kyllä ylipäätään selvitty! *kopkop* (mutta on nuo gerbiilit vaan niin pirun helppoja otuksia...)
koo
 
Viestit: 176
Liittynyt: 06 Syys 2011 20:22

Re: Marsut

ViestiKirjoittaja AnneH » 09 Loka 2012 07:34

Mä tykkään noista kirjavista ja ehdoton vaatimus oli et lyhyt karva ^jesh^ Näistä kaksi on paperillisia ja yksi paperiton. Paperillisilla on sama isukki, muuten eri sukua. Tulevat kyllä tosi hyvin toimeen keskenään.
Alkavat vaan pojat kasvaa ja pitäisi hommata isompi häkki, täytyy varmaan laittaa ukkokullan rakennuslistalle ;D
Avatar
AnneH
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3313
Liittynyt: 03 Heinä 2011 09:51

Re: Marsut

ViestiKirjoittaja koo » 13 Loka 2012 22:25

Huoh, sinne lähti Sméagol. Puolisentoista viikkoa sitä katseltiin, hoidettiin ja lääkittiin, vaan eipä siitä enää eläjää tullut -oli itsekin jo luovuttanut päivää ennen. Rkeleen rankkaa tämä vaan on, ja aina näinä hetkinä sitä vaan jaksaa miettiä, että miksi pirussa olen haalinut tällaisen eläinlauman? (tällä hetkellä minulla siis ponin lisäksi kolme gerbiiliä ja nuo kaksi jäljellejäänyttä hobittia, äidillä viisi koiraa) Ja sen jälkeen miettii, että mitä ihmettä siitä ponin/koirien luopumisesta tulee -poni on ollut meidän nimissä kohta seitsemän vuotta, ja vanhin koira meillä jo yli yksitoista vuotta. S ehti olla aikalailla tasan viisi viikkoa, kuusi päivää ja parisenkymmentä tuntia. Ja jos olisi huomannut merkit (runsas pissaaminen, huono karva, huonompi liikkuminen..) aiemmin, niin... Vaan turha enää jossitella, kun rakas lemmikki makaa mullan alla. :/ Kunpa pikkuhobititkin kesyyntyisivät tuollaisiksi kuin S, joka joka aamu pesulta/syömästä tultuani, sekä päivisin koulusta saapuessani juoksi aidan viereen kuikuttamaan, haluten jotain kivaa herkkua. Joku voi ehkä pitää tuota pienenä ja mitättömänä ahneen eläimen eleenä, mutta minulle sen merkitys on oikeasti suuri. Kuin myös se, että koirat tulevat iloisina tervehtimään tultuani kotiin, ja poni laukkaa pukitellen portille vislatessani sille.
koo
 
Viestit: 176
Liittynyt: 06 Syys 2011 20:22

Re: Marsut

ViestiKirjoittaja Paula » 14 Loka 2012 03:55

Koo: *hali*
Paula
Valvoja
 
Viestit: 1164
Liittynyt: 21 Heinä 2011 22:15

Seuraava

Paluu Muut eläimet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron