Ponin ajolle opetus

Poni on pieni, mutta vie kaikenkokoisten ja -ikäisten sydämen. Oma alue keskustelulle poneista.

Ponin ajolle opetus

ViestiKirjoittaja Ponisteri » 05 Syys 2012 10:38

Meillä on tuommoinen 7v pikkuinen risteytysponi, joka olisi kiva saada kärryjen eteen. On tuontiponi joten taustasta ei tietoa, voi olla että on ajettukin. Ohjasajoa on edellisessä paikassa kokeiltu hieman, poni ei ollut moksiskaan. On kyllä tosi rauhallinen ja fiksu eläin, että sikäli luulisi homman onnistuvan.

Mutta siis, miten edetä ajo-opetuksessa, vinkkejä, kokemuksia?
Ponisteri
 
Viestit: 5
Liittynyt: 04 Syys 2012 20:10

Re: Ponin ajolle opetus

ViestiKirjoittaja koo » 05 Syys 2012 17:54

Paras vaihtoehto on toki saada järkevä ravimies (tai -nainen, miksei myös raviponiharrastaja jolla kokemusta asiasta) mukaan opetukseen, mutta jos (ja kun) ponia ei radoille olla laittamassa, niin tokikin opetus onnistuu itsekseenkin. Ensiksi tosiaan ohjasajoa, niin, ettei poni sano mitään koskettelevista ohjista. Sen jälkeen aisat perään, aluksi vaikka niin, että joku ohjastaa takaa ja kaksi kävelevät ponin vierellä vetäen aisoja. Kun tähänkään ei reagoi, aisat kiinni siloihin & toisiinsa toisista päistä narulla --> eivät lähde seilaamaan miten sattuu. Myös pulkan, hiihtäjän, renkaan ym vetäminen on hyvää totuttelua tähän. Kun poni toimii ohjasajaen hyvin, (pysähtyy, kääntyy, lähtee liikkeelle, mahdollisesti peruuttaakin) kääntyy aisojen kanssa "pennin päällä", eikä ole enää tarvinnut vieressä kävelijää, niin perään laitetaan kärryt tyhjinä. Yksi taas ponin taa ohjiin, ja kaksi ponin molemmille sivuille ensiksi vetämään kärryjä, ja kun tähän ei mitään sano, niin kärryt kiinni ja kaverit riimunnarujen/juoksutusliinojen päihin. Kun poni ei taas reagoi, niin takana kävelevä kärryihin kyytiin, ja vähitellen poistetaan ensin toinen, ja sitten toinenkin naru, ja vieressä kävelijät pois. Näitä ei todellakaan tehdä kiireessä, vaan edetään täysin ponin ehdoilla ja lopetetaan AINA hyvään, rentoon fiilikseen.

Toinen vaihtoehto on toki ohjasajaa pari kertaa, sen jälkeen laittaa suoraan kärryt perään ja kuski kyytiin & taluttajat molemmille puolille. Lopputulos on joko täydellinen ajoponi, tai loppuelämänsä kärrykammoinen ratsuponi.
koo
 
Viestit: 176
Liittynyt: 06 Syys 2011 20:22


Paluu Ponit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron