Meneekö teillä ruokaa roskiin?

Kavioliittojen lisäksi hevosihmisillä on muitakin liittoja, tämä alue on omistettu elämälle tallin ulkopuolella.

Meneekö teillä ruokaa roskiin?

ViestiKirjoittaja Noste » 16 Huhti 2013 11:45

Alan olemaan kyllästynyt siihen, että puoli pakettia leipää menee hukkaan, kun kukaan ei syökään sitä. Vielä viime viikolla sama leipä loppui kesken. Jääkaappi täytyy puolitäysistä purnukoista, jotka ei olleetkaan hyviä, mutta ei raaski vielä poiskaan panna, kun niissä on päiväystä jäljellä. Nahistuneita omenoita ja porkkanoita vihanneslaatikoissa, pakasteessa yli vuoden seisseitä nakkipaketteja ja avattuja Aura-muru-pusseja. Niitä ei kuitenkaan tee enää mieli käyttää, kun ovat kahden sentin jääkerroksen alla. Pakasteesta löytyy myös leipää ja pullia, mutta siellä ne ovat vielä puolen vuoden päästäkin. Tuoreet ovat paljon parempia. :oops: Kaupasta tulee ostettua lasagnelevyjä ja niitä kaappiin laittaessa huomaakin, että siellähän on niitä jo kaksi pakettia ennestään. Jouluna tuli hamstrattua -50% alennuksella suklaarasioita, nyt niitä ei tee enää mieli. Alkavat harmaantuakin jo. Uhhhuh.

Millä tähän saisi jotain järkeä? *tok*
Noste
 

Re: Meneekö teillä ruokaa roskiin?

ViestiKirjoittaja SannaS » 16 Huhti 2013 12:56

Suomessa menee valitettavan paljon ruokaa roskiin...

Meilläkin menee vaikka mä yritän olla tarkka, ja meillä on kanaset + koirat jotka syö aika hyvin kaikki jämät. Välillä vain käy just tollasia että joku avattu juustoraastepussi on ollut kaapissa eikä sitä enää uskalla syödä, tai sitten tuo armas mieheni joka avaa uuden paketin sitä-tätä-tuota kun ei näe että on jo valmiiksi avattu olemassa :roll: Kaikkea ei voi elukoillekaan syöttää, jos joku on päässyt homehtumaan tai on muuten sellaista mitä eivät syö.
Avatar
SannaS
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3102
Liittynyt: 02 Heinä 2011 12:38

Re: Meneekö teillä ruokaa roskiin?

ViestiKirjoittaja villavilla » 19 Huhti 2013 20:52

Meillä ei kyllä mene juuri mitään roskiin!

Ollaan tosi tarkkoja esim sen kanssa, että mikäli leipää on jäämässä, se laitetaan ajoissa kuivamaan ja annetaan sitten jollekin eläimistä syötäväksi. Eikä jääkaapissa todellakaan ole montaa samanlaista purkkia avattuna tai muutenkaan mitään sellaista, mitä ei syödä. Jos jotakin epätavallista, joka ei sitten maistukaan, erehdytään ostamaan, se hyödynnetään ruuan laitossa parhaan taitomme mukaan. Ruoka on nykyisin niin kallista, ettei todellakaan ole varaa sitä tuhlata!

Jos joskus jotain joutuu heittämään roskiin, niin tuntuu tosi pahalta. Yleensä poisheitettävä ruoka on lähinnä pieni nokare ylijäänyttä perunamuusia, joka ei minun näkemykseni mukaan ole koiran ruokaa, joten sitä ei niidenkään kuppien kautta voi kierrättää. Pyrin paistamaan siitäkin "rieskasia" tai käyttämään pannukakkutaikinassa tms, mutta joskus se unohtuu :( Sen sijaan jos esim jää kala- tai muuta keittoa, se syötetään koirille soseeksi ajettuna, reilun liha-annoksen (raakana) kanssa. Sama juttu, jos jää hedelmiä, joiden "synttärit" alkavat lähestyä tai vihanneksia, jotka ovat siinä kunnossa, ettei niillä voi marsujakaan enää lihottaa.

Suunnilleen ainoa ruokajäte, mitä meiltä tulee on hedelmien, kananmunien ja vihannesten kuoret. Paitsi että porkkanan kuoretkin syötän nykyisin marsuille (Koo, älä lue tätä). Kanoja olisi haaveissa hankkia, niin ehkäpä ne sitten pitäisivät huolen noistakin jätteistä.
villavilla
 
Viestit: 17
Liittynyt: 11 Loka 2011 20:02

Re: Meneekö teillä ruokaa roskiin?

ViestiKirjoittaja SannaS » 19 Huhti 2013 21:08

^meidän kanat on nirsoja eikä syö vihannesten kuoria vaikka ne tarjoilisi missä muodossa. Tai joo ehkä vois jos kypsentäis ja soseuttais ja sekottais jonkun muun sekaan mutta en ole niin viitseliäs, eikä mulla ole aikaakaan.
Avatar
SannaS
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3102
Liittynyt: 02 Heinä 2011 12:38

Re: Meneekö teillä ruokaa roskiin?

ViestiKirjoittaja Paula » 20 Huhti 2013 00:32

Meillä muuten naapurin hevoset ovat eläviä komposteja:-) Syövät nahistuneet hedelmät, appelsiininkuoret jne...
Paula
Valvoja
 
Viestit: 1164
Liittynyt: 21 Heinä 2011 22:15

Re: Meneekö teillä ruokaa roskiin?

ViestiKirjoittaja SannaS » 20 Huhti 2013 11:55

Syöttääkö omistaja oikeesti hevosilleen appelsiininkuoria??? *what* tavaraa joka ei kompostissakaan tee hyvää sisältämiensä kemikaalien vuoksi, niin en tajua miten hevosten herkkä ruuansulatus tykkäisi siitä. Voi epätoivo
Avatar
SannaS
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3102
Liittynyt: 02 Heinä 2011 12:38

Re: Meneekö teillä ruokaa roskiin?

ViestiKirjoittaja Paula » 20 Huhti 2013 19:55

Luulen että ovat ekologisia, mutta syöttää jos syövät ja terveitä heppoja on aina ollut :-) Ei vatsaongelmia, ei mitään ongelmia, paitsi tuolla 24-vuotiaalla ex-ravurivanhuksella hankositeen rappeutuma otj. Muuten ei koskaan ongelmia.
Paula
Valvoja
 
Viestit: 1164
Liittynyt: 21 Heinä 2011 22:15

Re: Meneekö teillä ruokaa roskiin?

ViestiKirjoittaja SannaS » 20 Huhti 2013 21:03

Musta toi on joka tapauksessa arveluttavaa koska hevonen ei ole mikään komposti :? Enkä mä syöttäisi appelsiinin kuoria millekään elävälle olennolle, omenan kuoret voin syöttää hepoille jos ovat kotimaisia.

Ekologisia ollaan mekin mutta en lähtis leikkimään hevosten terveydellä kokeilemalla mitä kaikkea ne söisi, enkä toisaalta haluaisi itselleni sellaista riskiä että joutuisin maksamaan eläinlääkärille jos jotain kävisi.

Tiedän että yksittäiset hevoset varmasti kesävät kaikenlaista scheissea mitä niille syötetään, mutta musta pääsääntö on se ettei kukaan hevosista ymmärtävä ihminen syötä hevoselleen tollasta evästä....

Kävin joskus aikoinaan poliisitallilla, ja siellä tytöt huvittelivat ahneen hevosen kustannuksella syöttäen sille kaikkea jauhelihapitsasta marsipaaniin :roll: Mun ekaa hevosta oli lahjottu mynthoneilla ja salmiakilla, ja vuokrahevoseni nappasi kerran koiralle tarkoitetun makkaran.
Avatar
SannaS
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3102
Liittynyt: 02 Heinä 2011 12:38

Re: Meneekö teillä ruokaa roskiin?

ViestiKirjoittaja koo » 21 Huhti 2013 00:34

Meikäläisen ponnyn herkkuihin kuuluu kyllä Mynthonit ja salmiakkikin. Aina jos niitä on minulla (tai muulla tallijengiläisellä) mukana, saa tuo jengiläisten + tallin omistajan lellikkikin osansa. Ihmekään, että tuokin on paisunut järjettömiin kuoseihin... :D Yhtä lailla tuo syö jouluisin piparia, maistelee pullaa, ja omatoimisesti dyykkaa roskiin heitetyt pilaantuneet porkkanatkin sisuksiinsa... Ei yhtään ähkyä tai muutakaan miinus se hiekkaoperaatio, (koska hän tykkää juoda lätäköistä...) tuo tosin on melkoinen rautamaha ja sen voisi heittää laitumellekin täysin totuttelematta. Appelssiinia tuo ei syö, joten tuskin söisi kuoriakaan. Banaanikaan ei kelpaa, kun taas tallin omistajan tytön entinen poni oli ihan hulluna mandariineihin ja hyvin kypsyneihin banaaneihin -järjetön hörinä ja pyöriminen, jos haistoi jomman kumman.

Ettei ihan OTksi mene, niin joo, mua harmittaa ihan hirveesti, jos joudutaan jotain ruokaa heittämään roskiin. Ja kummasti kuun lopussa alkaa kaapeista katoamaan ihan kaikki, mitä on hyvinä aikoina kaappeihin hamstrattu. En edes oikeesti muista, millon viimeksi meiltä olis jotain ruokaruokaa = ei kuoria heitetty pois... Ei kun joo, pari viikkoa sitten! Tilattiin vuoden alussa 2kg punajuuria marsviineille, niitä tulikin kolminkertainen määrä, ja kun marsut alkoivat vaihtaa väriä vaaleanpunaisiksi ja ihmisiltäkin punajuuri tursoamaan korvista ulos, (ja punajuuret vaihtaneet hajunsa epäilyttäväksi) pääsi toisen pussin jämät kaatopaikalle. En kestäis elää alotuksen kaltasessa perheessä päivääkään. Hrrrrr... :D Eipä siinä, meillä ei taidakkaan edes pakastimista (okei, elukkapakastimesta en tiedä, mutta kait sekin aika reipasta tahtia tyhjenee isoltakin = koirien puolelta) löytyä mitään muuta pakastimen seinien lisäksi, joka olisi syväjäässä, kun tuntuu, että sieltä poistuu tavaraa enemmän kuin niitä sinne laitetaan ja parin viikon välein tulee viikon hetki, kun kannen avatessaan näkee vain laatikon pohjan.
Suosittelen aloittajalle elämään vaikka kuukauden tai kaksi huomattavasti pienemmällä ruokabudjetilla, alkaa ne ei-niin-hyvätkin sörsselit maistumaan. Tai hankkikaa tällainen hörhelöhippi teidän taloon, joka piiskaa jokaisesta roskiin heitetystä ruoka-aineesta. (:

Hitto että kirjotan pitkiä virkkeitä. Ja turhia pitkiä kommentteja. :'D
koo
 
Viestit: 176
Liittynyt: 06 Syys 2011 20:22

Re: Meneekö teillä ruokaa roskiin?

ViestiKirjoittaja Paula » 21 Huhti 2013 14:31

Meillä kun on pieniä lapsia, niin näkyy koirassa, on kuin syöttöpossu välillä. Silti menee roskiin (kompostiin) se mitä koira ei syö (eniten riisiä ja puuron jämiä)
Paula
Valvoja
 
Viestit: 1164
Liittynyt: 21 Heinä 2011 22:15

Re: Meneekö teillä ruokaa roskiin?

ViestiKirjoittaja AnneH » 22 Huhti 2013 06:29

Meillä ei mene oikeastaan roskiin kuin kahvinporot. Hevoset ei kyllä saa näistä eväistä mitään. Lähestulkoon kaikki syötäväksi luokiteltava menee kanoille jotka kyllä meillä syö kaiken innolla, vaikka niillä on puolitiiviste + luomusiemenseos koko ajan saatavilla. Koirat saa myös osan ruuanjätteistä, oikeastaan sellaset rajatapaukset josta miettii onkohan syöntikelpoista vai ei. Koiran ruuansulatus kestää vähän paremmin kuin ihmisen ;)

Me myös ostetaan paljon kaupasta -30% ruokaa. Jo rahansäästön (kolme raavasta miestä + sintti ja minä) takia kuin myös sen takia et v*****aa miten paljon ruokaa menee hukkaan tässä maailmassa. Esim luomua löytyy valitettavan paljon halvennuksessa *why^, mikä tietty on meidän etu. Meillä on tietty se etu et kauppa on lähellä ja siellä voi käydä vaikka joka aamu.
Avatar
AnneH
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3313
Liittynyt: 03 Heinä 2011 09:51


Paluu Perhe-elämä ja parisuhteet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa

cron