Lapsen painajaiset & pelot

Kavioliittojen lisäksi hevosihmisillä on muitakin liittoja, tämä alue on omistettu elämälle tallin ulkopuolella.

Lapsen painajaiset & pelot

ViestiKirjoittaja Katja » 04 Helmi 2013 23:02

Meidän 4,5 vuotias on alkanut nähdä niin usein painajaisia, että ilmoitti tänä iltana vuolaasti itkien, että ei halua mennä nukkumaan. Tällä lapsella on hurjan vilkas mielikuvitus ja hän pohtii ja miettii asioita todella paljon. 1,5 vuotta vanhempi hoitokaveri kertoo kuulemma aina hoitopäivinä hurjia juttuja koskien lähinnä tykkejä, pommeja, dinosauruksia ym. ja yleensä heidän leikinsäkin ovat jotain niihin liittyvää ja nyt ne tuntuvat tulevan uniin.

Yöllä kun lapsi herää pahaan uneen, hän haluaa välittömästi kertoa sen ja jatkaa sitten nukkumistaan, mutta iltaisin hän rupeaa aina vain aikaisemmin muuttumaan levottomaksi ja ahdistuneeksi kun pelkää nukkumaanmenoa. Äsken taas juteltiin varmaan puoli tuntia kun hän halusi ensin, että lupaan, että meille ei tule koskaan tykkejä tai muita pahoja asioita. Sitten hän kertoi hoitokaverin jutuista ja kyseli näkeekö kaikki painajaisia ja pelottaako aikuisiakin.

Yhdessä sitten mietittiin mukavia asioita mistä olisi kiva nähdä unta (näin ollaan tehty aiemminkin) mutta nyt ajatukset kääntivät vain koko ajan niihin pelottaviin juttuihin.

Muilla kokemuksia vastaavasta ja onko mitään keinoa saada lapsi rauhoittumaan paremmin? Painajaiset taitavat kuulua olennaisesti tuohon ikään, mutta kamalaa katsoa kun toinen on todella ahdistunut ja peloissaan unien vuoksi.
Katja
Valvoja
 
Viestit: 3030
Liittynyt: 21 Heinä 2011 20:58

Re: Lapsen painajaiset & pelot

ViestiKirjoittaja Paula » 05 Helmi 2013 00:06

Peloista meillä on kokemusta, mutta ei vielä painajaisista. Jos omalle kohdalle sattuisi niin antaisin varmaan lapsen, tavoistani poiketen, nukahtaa lempi telkkariohjelman ääreen. Laittaisin pikkuveljen nukkumaan ja sitten iltapala (myös tavoistani poiketen) telkkarin ääressä ja siihen kainaloon nukahtamaan.

Mua auttaa tv:n katselu ja sohvalle suosikkisarjan tai hyvän elikuvan ääreen nukahtaminen kun ajatukset harhailee liikaa.
Paula
Valvoja
 
Viestit: 1164
Liittynyt: 21 Heinä 2011 22:15

Re: Lapsen painajaiset & pelot

ViestiKirjoittaja AnneH » 05 Helmi 2013 10:03

Periaatteistani poiketen tekisin ihan samalla tavalla kun ^
Sohvalle kainaloon ja saisi siihen nukahtaa, ei siitä tapaa tarvitse ottaa ^jesh^

Meidän 4v:llä oli pahoja unia muutama tässä joku aika sitten. Muisti aamulla unet ja kertoi, ei mitään ihmeellistä mutta sellaisia silti että heräsi huutamaan äitiä/isiä keskellä yötä.
Avatar
AnneH
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3313
Liittynyt: 03 Heinä 2011 09:51

Re: Lapsen painajaiset & pelot

ViestiKirjoittaja Katja » 05 Helmi 2013 11:56

Viime yönä ei pahoja unia ollut ja nukahtaminenkin sujui tosiaan sitten ihan hyvin kun nukahti viereen. Jotkut unista ahdistaa lasta niin paljon, että hän ei millään haluaisi kertoa niitä ja kun kertoo, joko isälleen tai minulle, niin ei missään tapauksessa suostu kertomaan uudelleen tai toiselle. Joku uni oli ollut (se oli ihan ensimmäisiä painajaisia), että lapsi oli ollut perhepäivähoitajan ja muiden hoitolasten kanssa kävelyllä ja oli tullut auto, joka oli ajanut heidän ylitseen ja kaikki oli kuolleet. Sitten on niitä unia, joissa se joku tykki tai pommi uhkaa ym.
Katja
Valvoja
 
Viestit: 3030
Liittynyt: 21 Heinä 2011 20:58

Re: Lapsen painajaiset & pelot

ViestiKirjoittaja SannaS » 06 Helmi 2013 08:28

Se on jännä miten lapset suhtautuu noihin uniin; meidän esikoinen näkee kanssa jatkuvasti unia kuolemasta ja verestä, mutta ei kerro niitä mitenkään kauhuissaan, päin vastoin. Muistan itsekin omistaneeni (ja yhä edelleen) hyvin vilkkaan ja värikkään - sekä karmivan - unimaailman ihan pienestä lapsesta asti, mutta en muista pelänneeni unia vaikka niissä olikin mitä vain aina ufojen hyökkäyksestä mädäntyviin ruumisröykkiöihin asti.

Tuo on varmasti järkevä keino ottaa kainaloon ja antaa nukahtaa siihen, kyllä se vaihe menee ohi joskus. Tsempit *heart*
Avatar
SannaS
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3102
Liittynyt: 02 Heinä 2011 12:38


Paluu Perhe-elämä ja parisuhteet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron