Kantavan tamman liikutus

Oman kasvatin alkuunsaattaminen ja syntymän odottaminen on jännittävä! Sitä ennen pitäisi vielä vertailla sukuja, mikä ori sopii parhaiten tammalleni, ja sitten tutkailla orin muita jälkeläisiä...

Kantavan tamman liikutus

ViestiKirjoittaja Katja » 29 Heinä 2011 21:52

Miten olette ratsastaneet tai muuten liikutelleet kantavia tammoja? Meillä tiineys on vasta varsin alkumetreillä, eli siemennetty 27.6 ja ultrattu & todettu kantavaksi 16 vrk siemennyksen jälkeen. Tamma on nyt lomaillut laitumella lukuun ottamatta muutamaa rauhallista käyntilenkkiä, mutta nyt olisi tarkoitus jatkaa taas ratsastuksen saloihin perehtymistä. Onko joitain asioita joita tulisi tiineysaikana välttää vai voiko hevosta rasittaa ihan normaalisti ensimmäisinä kuukausina?
Katja
Valvoja
 
Viestit: 3030
Liittynyt: 21 Heinä 2011 20:58

Re: Kantavan tamman liikutus

ViestiKirjoittaja Eippa » 29 Heinä 2011 23:05

Kaverin tammaa ainakin ratsastettiin loppuun asti aivan normaalisti, tietysti vähän kuulostellen.. Ja alku meni käyntiharjoituksissa jalkavamman takia.. Mutta viimeiset 5-6kk mentiin ihan normisti. Ihan viimesinä parina viikkona tamma alko ite olla sitä mieltä et ei nyt enää mitään kurvailuja.. :D Ja pysäytysharjotuksia ei tehty ainakaan et ois vaadittu takajalkoja mahan alle (kun ei ne vaan enää menny ;) ) ja muutenkin muoto alko olla pidempi. Loppuaika sit maastoiltiin paljon ja vähän jumppailtiin kentällä koulua, miltä ny hevonen milloinkin tuntui. Synnytystä odotellessa tissejä tietty vahdattiin tarkkaan ja kamu totes et jos tissit oli turpeat ennen ratsastusta niin ne "tyhjeni" ratsastaessa! :P Että niistä ei ainakaan pystyny tämän tamman varsomista päätellä...
Eippa
Valvoja
 
Viestit: 926
Liittynyt: 21 Heinä 2011 19:53

Re: Kantavan tamman liikutus

ViestiKirjoittaja SannaS » 30 Heinä 2011 11:49

Eikös sitä ennenvannhaan ajettu hevosesta kaikki ylimääräinen pihalle heti siemennyksen jälkeen, ajateltiin kaiketi että kun on kunnolla hionnut ja liat pihalla niin siittiöille jää paremmin tilaa työskennellä puhtaassa kohdussa ;)

Ravureilla saa ajaa kilpaakin vielä 4kk tiinenä, joten ei alkuvaiheessa tarvitse mitenkään varovasti ottaa. Tamman kannalta se olis hyvä jos sais liikettä ihan normaalisti sen kunnon ja keston mukaan.

Meillä tuo tamma on seonnut aina tiineysaikana ja ratsastamisesta tai ajamisesta on tullut melkoista seikkailua. Normaalisti niin rauhallinen tamma saa ihme hepuleita ja lähtee käsistä miten sattuu :roll: Mahtaisko sillä olla jotain kannatinkipuja kohdussa vai mitä lie ihme pistoksia on saanut.
Avatar
SannaS
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3102
Liittynyt: 02 Heinä 2011 12:38

Re: Kantavan tamman liikutus

ViestiKirjoittaja Katja » 30 Heinä 2011 13:05

No mäkin ajattelin et ois varmaan tiineyden ja mahdollisen varsomisen kannalta hyvä, että tamma ei ois mikään huono kuntoinen läski ja aattelinkin että ainakin ihan normaalia käynti- ja ravityöskentelyä kentällä/maastossa ruvetaan taas tekemään.
Katja
Valvoja
 
Viestit: 3030
Liittynyt: 21 Heinä 2011 20:58

Re: Kantavan tamman liikutus

ViestiKirjoittaja AnneH » 30 Heinä 2011 23:39

Mulle vanha kasvattaja sanoi aikanaan, kun suokkitammaa astutettiin et ekana kuukautena rauhallisesti liikutus ja sitten taas normaalisti lopputiineyttä päin.
Avatar
AnneH
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3313
Liittynyt: 03 Heinä 2011 09:51


Paluu Kasvatus ja jalostus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron