Paras kuivatusloimi

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:) :D *green* ;) ;D :cool: îloits' ^hehhee^ *reps* *jppii* *ilo* ^jesh^ *sun* *kukka* *ihQua* :P *pomppia* *hb* *hb2* *<3* *heart* *syd* *heippa* *hurraa* *enkuli* *kumar* :oops: *nolo* :? :shock: *what* :| :/ *kurk* *ounou* *pyor* *piis* *surkea* njäh :( ^surkuli^ *isoitku* *kyynel* *itkut¨ *kuumë* *hali* :evil: :twisted: *grrr* *gr* >:( >:E *muori* *eikä* :roll: *tom* *¨soosoo^ *silmä* *ohmy* *round* *tok* *pois* *kahvi* *väsy* *why^ ^hmm^ *oksu* *;)* hörps *ratsu* :!: :?: :idea: :arrow:
BBCode on Käytössä
[img] on Käytössä
[flash] on Poissa käytöstä
[url] on Käytössä
Hymiöt ovat Käytössä
Katso viestiketjua
   

Laajenna näkymää Katso viestiketjua: Paras kuivatusloimi

Re: Paras kuivatusloimi

Viesti Kirjoittaja Terhi » 06 Maalis 2013 10:27

Meillä kuivattelevat normaalisti fleecen alla sisällä. Yhdellä suokilla on ihan jumalattoman paksu karva, ja sen kuivuminen kestää suunnilleen koko päivän. Toiselta saa ottaa loimen iltapäivällä pois jos on aamulla ajettu, mut toiselta vasta illalla. Meillä on niin kylmä talli et pakkasilla en uskalla jättää kosteanakaan ilman loimea, mut lämpimämmillä keleillä saatan ottaa loimen pois vaikka vähän kostea vielä olisikin. Aina kuivatetaan sisällä pahimmat hiet pois, lauhoilla keleillä saattavat mennä iltapäiväksi ulos fleecevuorellisen sadeloimen kanssa (lähinnä jos joku tarttee seuraa tarhassa). Toppaloimia meillä onjokunen mut kertaakaan ei ole tänä talvena käytetty. Tuo pahin suokki pitää varmasti klipata kohta, sen karvanlähtö kestää ikuisuuden, ja tosiaan liikutetaan aina kunnolla hikeen.

Aiemmin starttipollena ollut lämppäri piti klipata kun sill ei henki kulkenut muuten, nyt on lähinnä pullahevosena niin on saanut pitää karvansa, ja pörheä lämmin karva onkin :)

Re: Paras kuivatusloimi

Viesti Kirjoittaja AnneH » 26 Helmi 2013 09:14

Mä klippasin eilen illalla shetun. Oli käyny lenkillä kolmen maissa ja jätetty sisälle kuivumaan, illalla vielä kasin aikaan likomärkä. Meni niin hermo, että vetelin märältä ponilta karvat vaan pois. Ilme oli tammalla että "huohh" *green*
Ajelin osan päästä, leuan alta, kaulan, ryntäät, mahanalusen, reisistä osan ja takajalkojen välin. Luulis olevan vähemmän tuskainen olo.

Re: Paras kuivatusloimi

Viesti Kirjoittaja koo » 25 Helmi 2013 09:54

Tuolla on nyt highneck ja fullneck, ja molemmat hankaa. Kamalasti muita malleja/merkkejä ei olla kokeiltukaan, koska haluan kaulakappaleellisen (ja nimenomaan fullneck, ei irtonaisella) ja tuolla käytetään loppujen lopuksi niiin vähän takkeja, etten useampaa kymppiä viitsi maksaa -saatika satasia. Ihan sama mikä loimi, se on raadeltuna kuitenkin tarhakavereiden toimesta jonkin ajan kuluttua... Ihottumaloimet toki asia erikseen, niitä kun ei sillä parilla kympillä löydy mistään. Eipä nuokaan, about satasen takit, kestä kuin kaksi kesää, joista jälkimmäinen varatakkina. Eikä ole taaskaan merkillä tai hinnalla kestävyyden kanssa mitään tekemistä, kaikki takit silppuuntuvat ensimmäisen kesän aikana. Huoh. :D
Pitää varmaan siirtää ponin hikiliikuttelut lämpimämmille keleille, kun ne hiet saa huuhdottua pois ja pouni kuivuu nopeammin auringonpaisteessa. Tosin silloin en enää jaksa liikuttaa, ainakaan kunnolla. :'D

Re: Paras kuivatusloimi

Viesti Kirjoittaja AnneH » 25 Helmi 2013 08:01

Fleecevuorelliset pitää istua hyvin eli avainsana on sopiva loimi. Monet ostaa pelkästään tuijottaen selkämittaa ja unohtavat etei joka loimimalli sovi kaikille. Aika paljon pystyy pelastamaan highneck mallisilla ^jesh^
Shettikselle en ole vielä löytänyt muuta istuvaa loimimallia kuin Bucas, johtuen että meillä on aika lavakkaita otuksia. Isoille poneille taas loimet pitää olla edestä suht kapeaa mallia että istuu (vaikkeivat ole edes kovin kapeita). Vuono taas on aivan päinvastoin - itse asiassa sille sopii hyvin loimi kuin loimi *ihQua* Nytkin olisi muutama pois joutava loimi, ei vaan istu edestä niin ei.

Meillä on klipattu vuoskaudet aktiivisessa valmennuksessa olevat, nytkin on yksi klipattu jolla kaula ryntäät ja maha klipattuna ohuesti. Kaksi muuta isoa rp ja vuono omaavat taas niin lyhyet turkit, että ne voi hyvin laittaa aina suoraan ulos kuivatusloimien kanssa. Eilenkin kuivattelivat pari tuntia ja sitten sai suoraan nykiä koko loimikasan pois.
Shettis on taas iso ongelma ja ihan vakavasti suunnittelen klippausta sille. Lyhyt todella tiivis turkki, joka vaatii puol vuorokautta kuivamiseen :shock: Tuo tekee hommia niin aktiivisesti et pakko keksiä jotain. Eikä sen kanssa olla menossa näyttelyihin kuin korkeintaan kantakirjaukseen vasta joskus ensi syksynä. En vaan tiedä millaisen klippauksen sille tekis *tok*

Re: Paras kuivatusloimi

Viesti Kirjoittaja koo » 24 Helmi 2013 14:45

En mä tiedä, se vaan onnistuu siinä... Katkoo tuolla fleecevuorellisella sadeloimellakin, se sentään ei kuitenkaan pyöri ja valu ja "hirtä". (enkä kyllä muutenkaan tykkää tuosta tuon vuoren takia, ja sais vaihtua sileävuoriseen...) Karsinassa siis ok, mutta heti liikkeessä valuu taaksepäin ja jämähtää siihen ja hirttää lapoja & kaulaa. Eikä tuo siis tosiaan ole mikään riehuva otus, kunhan käveleskelee ja kerran kuukaudessa spurttaa kavereiden kanssa. :D Niinjoo, ja vihaa fleecellisen loimen pois ottoa, kun se sähköstyy niin kovin.

Re: Paras kuivatusloimi

Viesti Kirjoittaja Paula » 24 Helmi 2013 10:04

Puuvilla on märkänä kylmä, siksi suosin villaa.

Re: Paras kuivatusloimi

Viesti Kirjoittaja SannaS » 24 Helmi 2013 08:53

on meillä ollut verkkoloimia käytössä, ja se on varsinkin kesällä ihan mielettömän nopea kuvattamaan, talvellakin kuivattaa, mutta ei oikein yksinään riitä kun tulee kylmä hepsun lihaksille.

Miten koo sun poni on saanut fleeceloimen pyörimään ja katkaisemaan karvoja? *what* Meillä on 3-4 erilaista fleeceä ja kaikki pysyy hyvin eikä katkaise karvoja. Mutta uskon siis kun niin sanot että teillä käy, eihän mun kokemukset ole maailman ainoat ja oikeat :D

Re: Paras kuivatusloimi

Viesti Kirjoittaja koo » 24 Helmi 2013 00:23

Ei minullakaan ole kuin kolmisensataa metriä tallille, mutta liikutus tapahtuu yleensä (arkisin ainakin) 9 -11 aikaan illalla, eikä silloin viitsi enää talliin murtautua loimia hakemaan ja viemään. :D Tuon tarhakaverit ovat supersilppureita, ei pysy niiden Bucakset eikä meidän Eurohunterit (eikä mikään siltä väliltä) kasassa. Ja minä taas en tykkää ollenkaan pitää fleecejä, muuta kuin korkeintaan tallissa, ei siis missään nimessä liikkeessä. Hankaa melko nätisti kaikki karvat, sähköistyy ja pyörii päällä & liukuu taakse.
Klippaus heittää ainakin muilta tallin kopoteilta (jotka on siis klipattu, tällä hetkellä karvattomina kaksi peeveetä) elimistön sen verran sekaisin, etten ihan heppoisin perusteluin tuota karvattomaksi aja -etenkin, kun sen tulisi pärjätä ympärivuorokautisessa tarhauksessa takitta.

Pitääpä koittaa metsästää jostain vaikka käytettynä vohvelia ja verkkoa, ja kokeilla niillä. Olkoonkin, että se ei edelleenkään poista sitä tallissa seisottamisen ongelmaa... Voi jeesus, ehkä lopetan aktiiviliikuttamisen ennen kuin se kunnolla käynnistyykään.

(OT, mutta meidän tuo Eurohunterin fleecevuorellinen on ollut aktiivikäytössä viimeiset kolme vuotta, parit viillot on paikkailtu, joka kesä pesty eikä koskaan kyllästetty -eikä ole poni koskaan ole ollut märkä, edes kostea tuon alta sateen jäljiltä. Sama ~parinkympin Tuff-riderin verkkovuorellisessa, sitä tosin on pesty tuotakin enemmän. Eikä falskaa. Niinjoo, enkä tuota Equilinen ällösöpöä Hello Kitty-huopaa olisi todellakaan ostanut, ei minua saa mitenkään maksamaan seitsemääkymmentä yhdestä huovasta, mutta tallin omistaja lahjoitti tuon. Ja parit toppaloimet ja ja... Etenkään, kun tuolla ei sitä satulaa edelleenkään ole ja tuskin koskaan tuleekaan.)

Re: Paras kuivatusloimi

Viesti Kirjoittaja Katja » 23 Helmi 2013 23:17

Onko kellään tästä http://kauppa.konitori.fi/hevosille/hev ... tee_fleece loimesta kokemusta?

Re: Paras kuivatusloimi

Viesti Kirjoittaja AnneH » 23 Helmi 2013 23:12

Niin se on vähän niinkuin satulahuopien kuin loimien kanssa ettei halpa aina ole hyvää, Equiline aivan paras huopa ja maksaa ^jesh^. Mä kyllä ihan mieluusti panostan yhteen kunnon loimeen joka menee kelillä kuin kelillä ja tuntuu olevan myös noita harvoja valittuja mitkä istuu shetuille. Isoille en ole raaskinut noin kalliita takkeja hommata :?
Mulla tosin on ehkä hiukan eri asia, ylläpitoon ei mene omassa pihassa juuri mitään rahaa (siis vrt vuokratallissa pitämiseen) eli voin rauhassa ostella poneille takkeja *green* Tuo shetun Smartex on jo vuoden ollut ja edelleen ehjä ja pitää veden ^jesh^

Asiasta kukkaruukkuun, mä en ole juurikaan käyttänyt villaloimia, kuivatuksessa vohveli on mun mielestä parempi kuin fleece. Tavan sadeloimissa hikisen päälle laittasin ehkä fleecevuorellisen ennemmin kuin verkkovuorellisen ^hmm^ Kovemmilla pakkasilla, siis about yli 10-15 meillä laitetaan alle highneck bucas shamrock tai highneck fleece toppiksen alle.

Re: Paras kuivatusloimi

Viesti Kirjoittaja SannaS » 23 Helmi 2013 23:08

meillä on tietty sileen kun on talli pihassa niin helppo vaihdella loimia, niin mä olen aina laittanut leecen plus lämpötilasta riippuen toppiksen tai sadeloimen ja sitten parin tunnin päästä vaihtanut toisen kuivatusloimen. Hevosen isot lihakset tarvii lämpöä, ei tee hyvää jos hikisenä laittaa pihalle.

Re: Paras kuivatusloimi

Viesti Kirjoittaja Paula » 23 Helmi 2013 23:03

Täällä klipataan hikikohdat näihin aikoihin... Siis kun 30 asteen pakkasia ei enää odoteta. Ja loimia ei silti:-) siis loimiklippaus.

Re: Paras kuivatusloimi

Viesti Kirjoittaja koo » 23 Helmi 2013 22:47

Tuolle tuppaa villaloimi (jo se ohuempikin versio) olemaan liikaa, etenkin, kun on vapaalla heinällä... Fleecejä taas en halua laittaa pihalle, kun se kuitenkin liikkuu siellä & fleece on märkänä melko kylmä. (+ jäätyy --> ei kuivata) Hauska sinänsä, että meillä on tasan yksi ohuempi takki = verkkovuorellinen sadeloimi, loput alkaa olla näillä keleillä ja tuolla tippumattomalla karvalla aivan liian lämpöisiä. Onhan sillä kaksi 300g toppatakkiakin, tuskin tulee koskaan tarvitsemaan -eikä ainakaan tuota paksumpaa villaa... Ohuempi on ok, jos poni on ollut vuorokauden ympäri, tai edes päivän räntä/vesisateessa ilman loimea, niin se lämmittää ja kuivattaa. Tosin siinäkin menee tällä turkilla ihan liian kauan.
Smartex menee parilla sadalla yli meidän budjetin, eipä tuo sitä kuivatusloimea tarvi kuin kerran-kaksi viikkoon. :D Mieluummin jätän hikiliikuttamatta, kuin käytän kuukauden ylläpitorahat yhteen takkiin...

Äh, että osaan tehdä asioista hankalia. :D Olisihan se helppoa, jos tuo ei hikoaisi kuten oli hikoamatta ensimmäiset viisi vuotta. Nyt tuolla alkaa ilmeisesti olla elimistö kunnossa ja hikeä pukkaa reippaampien lenkkien jälkeen. Tai voisi poni olla olematta keuhkovammainen, niin saisi rauhassa karsinassa kuivatella itsensä.

Tämän päivän lenkillä pouni tosiaan hikosi ihan kunnolla läpi asti, ainoat kohdat mitä olivat vielä kuivat, oli huovan alta (mutta ei se kohta, mistä juoksutusvyö menee -siitä oli kunnolla hiessä. Ja huopa on pesun tarpeessa... Tässä muuten huomaa huomattavan eron [lahjoitettu] Equiline vs halpishuovat; halpikset eivät ime hikeä pois.) ja posket. Vähän aikaa yritin tallissa sille juottaa maustettua vettä, mutta kun ei kelvannut, harjasin vastakarvaan ja heitin tarhaan. Siellä se nakuili aikalailla kaksi tuntia, jonka jälkeen kävin ruokkimassa ponin ja se näytti niin raasulta, että sai yön ajaksi fleecevuorellisen sadetakin päälleen. Toivottavasti ei tukahdu...

Eräs kaveri mietti tuolle verkkoloimea, ja toinen vohvelia. Kummastakaan minulla ei ole ollenkaan kokemuksia, mutta noilla taas ei oikein kuivata ponia ulko-olosuhteissa. Toki yksi vaihtoehto olisi klipata tuuletusaukkoja karvaan, muttamutta... En vaan tykkää hevosten klippauksesta. :D Enkä todellakaan ala loimittamaan sen vuoksi. Helpointa olisi toki olla liikuttamatta hikeen, mutta nyt talvella se on vain tuhat kertaa helpompaa kuin kesällä, kun tuo poni kulkee niin mielettömän kivasti suksien/ahkion edessä. Yksin tuo ei kulje mihinkään kuin korkeintaan nöpöhölkkää, ja kaverien kanssa maastoilu on turhan kuumentavaa. Huoh.

Re: Paras kuivatusloimi

Viesti Kirjoittaja Paula » 23 Helmi 2013 21:50

Villaloimi ja toppaloimi (ohut) vanhuksella, Issikalla joskus villaloimi... jos pelkät kainalot märän, saa olla ilman. Tuulisella säällä loimitetaan tarkemmin.

Re: Paras kuivatusloimi

Viesti Kirjoittaja SannaS » 23 Helmi 2013 21:15

Mä en kyllä laittaisi ilman loimea pihalle hikistä hevosta, mutta tässäkin on makuasioita. Mäkään en ole löytänyt mitään nopeaa ja yksinkertaista ratkaisua, mutta nyt en oo vuosiin liikuttanut hikeen talvella, joten en ole esim Konitorin loimia kokeillut.

Ylös

cron