induktioliesi, keraaminen vai "tavallinen"?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:) :D *green* ;) ;D :cool: îloits' ^hehhee^ *reps* *jppii* *ilo* ^jesh^ *sun* *kukka* *ihQua* :P *pomppia* *hb* *hb2* *<3* *heart* *syd* *heippa* *hurraa* *enkuli* *kumar* :oops: *nolo* :? :shock: *what* :| :/ *kurk* *ounou* *pyor* *piis* *surkea* njäh :( ^surkuli^ *isoitku* *kyynel* *itkut¨ *kuumë* *hali* :evil: :twisted: *grrr* *gr* >:( >:E *muori* *eikä* :roll: *tom* *¨soosoo^ *silmä* *ohmy* *round* *tok* *pois* *kahvi* *väsy* *why^ ^hmm^ *oksu* *;)* hörps *ratsu* :!: :?: :idea: :arrow:
BBCode on Käytössä
[img] on Käytössä
[flash] on Poissa käytöstä
[url] on Käytössä
Hymiöt ovat Käytössä
Katso viestiketjua
   

Laajenna näkymää Katso viestiketjua: induktioliesi, keraaminen vai "tavallinen"?

Re: induktioliesi, keraaminen vai "tavallinen"?

Viesti Kirjoittaja Kesa » 30 Huhti 2018 17:05

Siirryin vasta melko vähän aikaa sitten käyttämään keraamista, kun aiemmin oli tullut käytettyä niin sanottua "pattihellaa". Jos oisin tiennyt, miten paljon mukavampaa tällä on kokata, niin oisin varmaan juossut hakemaan jonkun pikalainan :D vahva suositus siis! Toivottavasti ei enää tarvitse vaihtaa vanhaan.

Re: induktioliesi, keraaminen vai "tavallinen"?

Viesti Kirjoittaja Santtu8 » 04 Heinä 2017 13:30

Ostin induktiokeittimen viikko sitten. Olen iloinen tästä ostoksesta.

Re: induktioliesi, keraaminen vai "tavallinen"?

Viesti Kirjoittaja Katja » 01 Kesä 2012 22:27

Oh, mun uusi induktio *heart* kattila levylle ja vesi kiehuu jo kun oon ehtinyt kaivaa kaurahiutaleet kaapista ^jesh^

Re: induktioliesi, keraaminen vai "tavallinen"?

Viesti Kirjoittaja Terhi » 07 Touko 2012 09:49

Kiitos tiedosta Sanna, kyllä mekin sit hankitaan Ikealta noi, tulee rutkasti halvemmaksi :)

Re: induktioliesi, keraaminen vai "tavallinen"?

Viesti Kirjoittaja Katja » 06 Touko 2012 23:40

SannaS kirjoitti: Ne kuulema kehitetään Wihrlpoolin ja Electroluxin kanssa yhteistyössä (ties vaikka valmistettais samoissa paikoissa)

Hyvinkin..

Hurja takuu kyllä. Yleensähän takuu on sen pari vuotta.

Re: induktioliesi, keraaminen vai "tavallinen"?

Viesti Kirjoittaja SannaS » 06 Touko 2012 23:37

Ikean koneilla on 5v takuu mitä en ole vielä mistään muualta saanut koneille... Ne kuulema kehitetään Wihrlpoolin ja Electroluxin kanssa yhteistyössä (ties vaikka valmistettais samoissa paikoissa)

Re: induktioliesi, keraaminen vai "tavallinen"?

Viesti Kirjoittaja Katja » 06 Touko 2012 23:35

Terhi kirjoitti:Hauska tossa Katjan linkissä tuo "erityisiä hetkiä varten" Mietin hetken et mihin "erityisenä hetkenä" tarvitaan uunia???

no joo, hiukan rupes nyt naurattaa toi :D mutta ehkä siinä siis meinataan, että jos kokkailee isolle porukalle :D

Me ei isoa uunia oikeestaan tarvittais kun aika paljon käyetään leivinuunia, mutta toi vastaava liesi pienemmällä uunilla oli sit liian kapea.

Re: induktioliesi, keraaminen vai "tavallinen"?

Viesti Kirjoittaja Terhi » 06 Touko 2012 22:10

Hauska tossa Katjan linkissä tuo "erityisiä hetkiä varten" Mietin hetken et mihin "erityisenä hetkenä" tarvitaan uunia??? ^hehhee^

Mä oon katellut liesien ja uunien hintoja ja ihmetellyt tosiaan Ikean hintoja. Kuin kauan ne on myyneet noita, tietääkö kukaan vielä niiden kestävyydestä mitään? Muihin verrattuna tuo Katjan linkittämäkin on tosi edullinen, mitä mä kattelin niin pelkkä induktioliesi maksaa toista tonnia *pyor* Siihen sit vielä uuni. Mua houkuttaa paljon myös Ikean mallit, mut pelottaa se niiden kestävyys...

Re: induktioliesi, keraaminen vai "tavallinen"?

Viesti Kirjoittaja SannaS » 06 Touko 2012 11:29

Hieno! Meidän maksoi yhteensä jotain 800e, mut ne olikin ikeasta...

Re: induktioliesi, keraaminen vai "tavallinen"?

Viesti Kirjoittaja Katja » 05 Touko 2012 23:11

Re: induktioliesi, keraaminen vai "tavallinen"?

Viesti Kirjoittaja SannaS » 14 Huhti 2012 13:50

Kyllähän sitä pärjää millä vain, mutta nyt kun ostettiin uusi niin on kyllä ihanaa kun ruuanlaitto on niin helppoa! Kiertoilmauunikin on ihan mahtava! Aiemmin en mm saanut koskaan onnistumaan pannaria tai pullia tms, koska meidän uuni oli niin huono. Nyt oon tehnyt jo tosi hyvää pannaria!

Meillä oli ihan tavallinen vanha liesi-hella yhdistelmä, ja se oli maailman huonoin.

Re: induktioliesi, keraaminen vai "tavallinen"?

Viesti Kirjoittaja AnneH » 14 Huhti 2012 10:35

Mä olen kyllä pärjännyt keraamisen lieden kanssa oikein hyvin vuosikausia, itse asiassa ihan tavan hellankin kanssa. Ainoa ero että tuo keraaminen taso on helpompi pitä puhtaana ^jesh^ Ja tunnustan etten ole alkuvuosien jälkeen edes puhdistanut keraamisen liesitason puhdistamiseen tarkoitetulla aineella ja hyvin on kestänyt ja puhdistunut :roll:

Kiertoilmauunia en kyllä vaihtaisi enää tavan uuniin ^jesh^

Re: induktioliesi, keraaminen vai "tavallinen"?

Viesti Kirjoittaja SannaS » 14 Huhti 2012 08:54

Löysin tällasen missä vertaillaan erilaisia liesiä. Ja sitten induktiosta:


"Miten induktioliesi toimii?

Vaikka induktioliesi voi näyttää samanlaiselta kuin muut keraamiset keittotasot, se toimii eri periaatteella. Yleensä keittotasojen pinta kuumenee niin paljon, että niiden päälle asetettu keittoastiakin lämpiää. Induktiolieden pinta taas lämpenee vain hieman, vaikka sille asetettujen astioiden pohjan ja sisällön lämpötila nousisi erittäin korkeaksi.

Induktiolieden keskeinen osa on keraamisen tason alla oleva käämi. Kun käämiin johdetaan sähkövirtaa, syntyy korkeataajuuksinen magneettikenttä. Magneettikenttä luo keittoastian magnetisoituvaan pohjaan induktiovirran, jossa molekyyliryhmien liike kuumentaa metallin. Pohjasta lämpö siirtyy keittoastian sisältöön. Induktioon perustuvat keittotasot ovat jonkin verran perinteisiä liesiä kalliimpia. Toisaalta ne kuluttavat vä-hemmän energiaa, sillä ruuan kuumennusaika on lyhyt eikä lämpöä mene paljon hukkaan. Induktiotaso jäähtyy nopeasti, ja virta katkeaa heti, kun astia nostetaan keittoalueelta. Induktioliedellä saa käyttää vain magnetisoituvista materiaaleista, kuten valuraudasta tai teräksestä, valmistettuja astioita. Astian sopivuutta voi testata kokeilemalla, pysyykö magneetti sen pohjassa.

Induktion aikaansaamaa magneettikenttää on epäilty terveysriskiksi. Kenttä on silti heikompi kuin vaikkapa hiustenkuivaimen synnyttämä."


Mun mielestä toi indutio on siitä niin mahtava kun sitä pienentää, niin se toimii välittömästi. Jos joku kiehuu liian lujaa, niin kattilaa ei tarvi ottaa pois odottamaan että levy viilenee, vaan se kiehuminen pienenee heti kun sitä volyymia pienentää. Oon kyllä ihan kovin tykästynyt tuohon induktioon.

Re: induktioliesi, keraaminen vai "tavallinen"?

Viesti Kirjoittaja Katja » 13 Huhti 2012 22:28

Mäkin haluaisin vastauksen tohon, sillä meillä ei edelleenkään ole sitä hellaa :D :D

Re: induktioliesi, keraaminen vai "tavallinen"?

Viesti Kirjoittaja AnneH » 25 Maalis 2012 20:29

Niin miksei keraaminen?

Ylös

cron