Kengättömien bootsit

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:) :D *green* ;) ;D :cool: îloits' ^hehhee^ *reps* *jppii* *ilo* ^jesh^ *sun* *kukka* *ihQua* :P *pomppia* *hb* *hb2* *<3* *heart* *syd* *heippa* *hurraa* *enkuli* *kumar* :oops: *nolo* :? :shock: *what* :| :/ *kurk* *ounou* *pyor* *piis* *surkea* njäh :( ^surkuli^ *isoitku* *kyynel* *itkut¨ *kuumë* *hali* :evil: :twisted: *grrr* *gr* >:( >:E *muori* *eikä* :roll: *tom* *¨soosoo^ *silmä* *ohmy* *round* *tok* *pois* *kahvi* *väsy* *why^ ^hmm^ *oksu* *;)* hörps *ratsu* :!: :?: :idea: :arrow:
BBCode on Käytössä
[img] on Käytössä
[flash] on Poissa käytöstä
[url] on Käytössä
Hymiöt ovat Käytössä
Katso viestiketjua
   

Laajenna näkymää Katso viestiketjua: Kengättömien bootsit

Re: Kengättömien bootsit

Viesti Kirjoittaja koo » 02 Maalis 2014 20:21

Meidän kesäpohjat koostuu aika pitkälti asfaltista ja sorateistä, hiekkateitä hyödynnetään vähemmän. Ja iloisesti poni porskuttelee kengättä ja bootsitta menemään siinä missä kengälliset lajitoverit. Eniten tuntuu hiovan meressä kahlailu; karkea hiekka yhdistettynä meriveteen. Eikä ole yhtään paha asia se, kun kaviot kasvaa kesäisin järjetöntä vauhtia. Tuolla on tosin sellanen sarveisaine, että talvellakin vuolen sen toppi päällä ja hikeä pukkaa silti -enkä ole kuitenkaan ihan surkeakuntoinen. :D

Re: Kengättömien bootsit

Viesti Kirjoittaja SannaS » 24 Helmi 2014 09:33

No niinpä tietysti. En taas tajunnut että bootseista puhutaan... Uskon kyllä että on hyvä ratkaisu! Jos on karkea hiekkatarha, niin Se voi kuluttaa kavioita, mutta harvoin kai sellaista ongelmaa on.

Re: Kengättömien bootsit

Viesti Kirjoittaja Liisi » 24 Helmi 2014 00:24

Lähinnä hiekkateitä ja metsäpolkuja, mutta jos mennään jonnekin missä tiedetään olevan soraa tai muuta vastaavaa, niin laitetaan bootsit jalkaan, oli sitten kesä tai talvi. Yksi issikoistani on aika arka jaloistaan, niin sillä melkein aina bootsit kun ratsastetaan, toiset menee paljain jaloin melkeinpä aina.

Re: Kengättömien bootsit

Viesti Kirjoittaja SannaS » 23 Helmi 2014 16:53

Hei Liisi, millaiset alustat ovat issikallasi ja muilla kengättömillä käytössä?

Itse olen havainnut, ettei runsas sorateillä meneminen ole hyväksi kavioille, eikä kovinkaan sarveisaine kestä sitä kulutusta. Jos pääsee pienillä soratienpätkillä ja pääasiassa pehmeammillä pohjilla, kaviot voivat kestää, mutta esim meillä Se ei ole mahdollista, kuten ei kengättömyyskään (jos haluaa ratsastaa säännöllisesti), sillä ratsastusalusta muodostuu pääsääntöisesti kovista sorateistä joita vielä suolataan kesät ja talvet. En tiedä vaikuttaako suolaus kavion kuivumiseen ja sitä kautta lohkeiluun.

Re: Kengättömien bootsit

Viesti Kirjoittaja Liisi » 23 Helmi 2014 15:03

Sori,meni vähän OT kun Bootseista oli kyse :oops:

Easy Bootsit ollut meillä käytössä, tarrat joutunut uusimaan kerran. Joissain bootseissa on ihan moponastat, toisissa tavalliset hokit. Pienemmät nastat ei tahdo purra jos on oikein kovaa jäätä.

Re: Kengättömien bootsit

Viesti Kirjoittaja Liisi » 23 Helmi 2014 14:58

Kun mun issikalla oli kengät, niin se pystyi nipinnapin olemaan 1kk kesälaitumella ilman kenkiä. Kaviot murenivat/ kuluivat olemattoman pieniksi, ei meinattu saada kenkiä jalkaan kesäloman jälkeen... Kuitenkin päätettiin kokeilla olla kengittämättä yhden loman jälkeen, nyt heppa ollut ilman kenkiä sen 7 vuotta ja hyvin menee. Jo ensimmäisen vuoden sisällä sen kavio-materiaali parani huomattavasti, oikeastaan huomasi selkeän parannuksen koko hepan voinnissa. Tämän kokemuksen pohjalta, sekä seurattuani 20 muuta kemgätöntä hevosta ja ponia, en tule ikinä enään laittamaan kenkiä mun hevoselle.

Kaviokuumeen sattuessa ollaan lyhennetty kavioo varpaista ja heppa saanut liikkua oman halunsa mukaan. Pahimman oireilun päätyttyä niin talutettu pieniä matkoja niin ettei veri pakkaanu kavioon. Pieni liikkuminen selkeesti vähentänyt kipua. Toki eläinlääkäri neuvoo ihan muuta, mutta näin ollaan toimittu ja hyvällä menestyksellä.

Re: Kengättömien bootsit

Viesti Kirjoittaja SannaS » 06 Helmi 2013 14:19

Mä olen kyllä pettynyt että meillä ei pelkkä asenne riittänyt pitämään pollea kengättömänä :( Kaviot kului niin nysäksi että oli pakko laittaa kengät, ja nyt 3,5kk kengityksestä alkaa olla sen näköiset että vois jo kutsua kenkääjän uudelleen. Ja siis tosiaan se oli yli puoli vuotta ilman kenkää, vuoltiin välissä ihan asiallisesti.

Re: Kengättömien bootsit

Viesti Kirjoittaja AnneH » 01 Helmi 2013 22:15

Tänään oli kyllä aika liukas keli, mutta hyvin pystyi ravailemaankin kun päästiin tielle missä oli vähän lunta.
Meillä kengitetään tuota yhtä kavio-ongelmaista eli samalla hoituu hyvin vuolukin ^jesh^

Re: Kengättömien bootsit

Viesti Kirjoittaja koo » 01 Helmi 2013 17:22

^jesh^ Hyvä Anne! Samat fiilikset täällä, kenkään en kyllä tuota enää laita ellei ole ihan pakko. (sairauskengitys tm joka ei mitenkään onnistu kengättä + bootseilla) On vaan niin tuhottoman helppoa, etenkin, kun vuolen tuon itse niin ei tarvi mukautua toisten aikatauluihin -ja sitten perinteisesti odotella se 1/2-2 tuntia kun kenkääjä onkin myöhässä...

Re: Kengättömien bootsit

Viesti Kirjoittaja AnneH » 01 Helmi 2013 13:36

Meillä on nyt kengättömänä elänyt poni. Oma asenne muuttunut vaikkakin alkuun olin et asap kengät jalkaan. Nyt ei tulis meileenkään kengityttä. Tällä on kaviot priimat ja hyvin hoidetut, eikä kengittäjäkään nähnyt syytä miksi olisi pitänyt muuta kuin vuolla.
Katsellaan sitten kesällä jos alkaa liikaa monot kulua ^jesh^

Re: Kengättömien bootsit

Viesti Kirjoittaja koo » 31 Loka 2012 22:43

Meilläkin tarvetta lähinnä keväälle, kun lumet sulaa - jäätyy - sulaa jne. Kenttä on joo aina käyttökunnossa, (okei, noin kaksi päivää vuodesta käyttökelvoton) mutta minua ei yhtään nappaa aitojen sisällä pyöriminen kuin korkeintaan kerran kahteen viikkoon. Pyörätiet, maastot jne on siis keväällä välillä peilijäällä. Tarhassa tuo kyllä pysyy pystyssä, tai ainakin pysyi viime kevään peilijääajan etukengättömänä.

Saataisiin sovitukseen noita Gloweja useammassa koossa & wideinäkin, mutta ehkä odottelen kengättömyysrajan tipahtamiseen. Ainakin ennen kuin alan mitään ostelemaan. Olisi kyllä lievästi hienoa, jos käytettynä jostain tällaiset repisi, vaan melkoisen hyvä tuuri saa olla, että juuri noita kokoja löytyy -muutenkin bootsien liikkuminen on vähäistä.

(Pakko nyt vaan hihkaista; ei yhtään käy kateeksi kengällisten omistajat nyt. ;) Joka ikinen päivä uutta reikää koivissa, milloin revitty taas kenkä irti, joka välissä saa olla metsästämässä putseja tarhasta + aamulla taas laittamassa kinttuihin. Haha. :D Näistä ehkä yksi on käytöltään sellainen, joka ei talvea kengättä pärjäisi, tosin sekin luultavimmin bootseilla. Arkomisesta en toki tiedä. Kauhulla vaan odotan sitä, kun minunkin käsketään alkaa taas tallivuoroja tekemään -joka konille joka jalkaan, tai vähintään kahteen, putsit, plus loimirumba. Argh.)

Re: Kengättömien bootsit

Viesti Kirjoittaja AnneH » 31 Loka 2012 19:34

Kiinnostaa myös, hokkikengät saa tosin isot ponit (molemmat n.140cm) allensa viikonloppuna.
Kumma juttu muuten et ei tulisi mieleenkään edes epäillä etteikö shetut pysyisi pystyssä kelillä kuin kelillä *tok*
Shettisruuna lähtee ajoreenin ja sille lähinnä hokillisia bootseja mietinkin.

Kengättömien bootsit

Viesti Kirjoittaja koo » 27 Loka 2012 16:05

Mitä merkkiä & mallia löytyy, mistä kokemuksia ja millaisia, millaisella hevosella, mitä kokoja? - siis yleistä keskustelua bootseista!

Olen miettinyt nyt ponille bootsien hankintaa, vaikkei se ainakaan nyt ole ajankohtaista, kun pito on erinomainen. Tänään kuitenkin mittailin kaviot, ja suorastaan kauhistuin, kuinka pienet kaviot tuo poni omistaakaan! Easyboot Gloveissa sille menisi eteen 1 ja taakse 0.5, ja kyseessä on kuitenkin ihan kunnon kokoinen (~146cm) poni. Kaiken lisäksi kavioiden mitat pienenevät vielä parisen milliä, kunhan tuo kengättömyysraja tipahtaa kokonaan matkasta pois ja jäljellä on enää vain tiivistä sarveista. Muuten ostaisin nuo jo nyt varalle, että jos yht'äkkiä tuleekin surkeat pohjat, niin ei tarvitsisi ponia seisottaakkaan -mutta haluaisin mieluiten nuo Glovet, joiden mittahaarukka on neljä milliä, ja nuo kaviot voivat kutistua helpostikin vielä sen yhden koon verran.

Ylös

cron