ontelosyylät eli molluskat

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:) :D *green* ;) ;D :cool: îloits' ^hehhee^ *reps* *jppii* *ilo* ^jesh^ *sun* *kukka* *ihQua* :P *pomppia* *hb* *hb2* *<3* *heart* *syd* *heippa* *hurraa* *enkuli* *kumar* :oops: *nolo* :? :shock: *what* :| :/ *kurk* *ounou* *pyor* *piis* *surkea* njäh :( ^surkuli^ *isoitku* *kyynel* *itkut¨ *kuumë* *hali* :evil: :twisted: *grrr* *gr* >:( >:E *muori* *eikä* :roll: *tom* *¨soosoo^ *silmä* *ohmy* *round* *tok* *pois* *kahvi* *väsy* *why^ ^hmm^ *oksu* *;)* hörps *ratsu* :!: :?: :idea: :arrow:
BBCode on Käytössä
[img] on Käytössä
[flash] on Poissa käytöstä
[url] on Käytössä
Hymiöt ovat Käytössä
Katso viestiketjua
   

Laajenna näkymää Katso viestiketjua: ontelosyylät eli molluskat

Re: ontelosyylät eli molluskat

Viesti Kirjoittaja Katja » 26 Touko 2013 21:40

Huhtikuussa aloitettiin osterivinokaskapselit ja nyt on noin viidestäkymmenestä molluskasta kolme jäljellä ^jesh^ ja kaikki pienet molluskan(?) alut hävisivät ennenkuin niistä tuli mitään isompaa. Suosittelen lämpimästi ;)

Re: ontelosyylät eli molluskat

Viesti Kirjoittaja Katja » 21 Huhti 2013 15:34

Nyt on syöty muutama viikko noita osterivinokaskapseleita ja sinä aikana viisi molluskaa on kuivahtanut, eikä uusia ole tullut, eli ehkäpä niissä jotain tehoa onkin *ilo*

Re: ontelosyylät eli molluskat

Viesti Kirjoittaja Hoo » 19 Huhti 2013 15:10

Mä laitoin syylien päälle reilun kerroksen sinkkivoidetta ja sen kanssa sain ne hyvin kuivatettua pois. Toivottavasti ei tule uusia.

Re: ontelosyylät eli molluskat

Viesti Kirjoittaja Paula » 07 Huhti 2013 08:51

SannaS: suojaa ihmeessä ne yksittäiset laastarilla ettei lähde leviämään niin helposti.

Re: ontelosyylät eli molluskat

Viesti Kirjoittaja Paula » 07 Huhti 2013 08:49

Ei kannata puhkaista, vaan mieluiten aamuin illoin kuivattavalla aineella "taputella". Minä suojasin isot alueet (esim koko vatsan parilla isolla harsotaitoksella, jotka teippasin ihoteipillä kiinni.

Re: ontelosyylät eli molluskat

Viesti Kirjoittaja SannaS » 06 Huhti 2013 18:00

Meillä on vanhimmalla pojalla yksittäisiä ei ole levinnyt isommalle- vielä. Yritin kerran puhkasta yhen ja desinfioida siä niin se vaan tulehtui ja tuli ihan kauheeksi.

Re: ontelosyylät eli molluskat

Viesti Kirjoittaja Katja » 06 Huhti 2013 17:16

Mutta entä jos syyliä on kymmeniä, ellei satoja *why^ eihän kaikkiin voi laastaria laittaa..

Re: ontelosyylät eli molluskat

Viesti Kirjoittaja Paula » 06 Huhti 2013 14:06

Tärkeintä on siis kaikkien kuivatus kuivattavalla liuksella, jotta eivät kasva isoksi, jolloin sitä nestettä tulee paljon.

Re: ontelosyylät eli molluskat

Viesti Kirjoittaja Paula » 06 Huhti 2013 14:04

Meillä jätettiin rasvaukset kokonaan pois, paitsi sieltä missä ei ollut molluskoja. Laastaria/harsoa kaikkien päälle ja alsol-liuksella kuivatin ne pois. Ja aina vaatteet päällä, ettei pääse raapimaan.

ontelosyylät eli molluskat

Viesti Kirjoittaja Katja » 06 Huhti 2013 10:49

Meidän 4,5 vuotiaalle tuli eka molluska rintaan pari vuotta sitten. Silloin en heti älynnyt että mikä se on kunnes se ärtyi , puhkesi ja kuivui ja sitten olikin ympärillä kymmenen uutta. Sittemmin ne levisivät koko vasemman puolen kylkeen ja vatsan alueelle. Nyt huomasin, että molemmat reidet ovat täynnä pikkuisia molluskan alkuja .Noita puhkeamisvaiheessa olevia on nyt desinfioitu ja suojattu laastarilla ja ihoa on rasvattu aamuin illoin kun kuiva ja atooppinen iho on ilmeisesti erityisen herkkä noille. Toissa päivänä aloitettiin osterivinokaskapselit, niillä on jotkut onnistuneet pääsemään eroon koko molluskoista.

Kuulisin mielelläni kokemuksia vinkkejä k.o. aiheesta.

Ylös

cron